هدف ما از ارائه این مطلب بررسی علت روشن نشدن تلویزیون است و تمامی موارد آن را در آینده به طور مجزا مورد بررسی قرار خواهیم داد.
مقدمه
علت روشن نشدن تلویزیون چیست ؟ یکی از شایعترین مشکلات در تلویزیون مشکل روشن نشدن تلویزیون است. از دید اکثریت استفاده کنندگان ناشی از خرابی در بخش پاور است ؛.
اختلالات به وجود آمده در برد اصلی ، برد پاور یا حتی در برخی موارد بکلایت میتواند دلیل بروز این مشکل در تلویزیون باشد. با خرابی یک و یا تعدادی از لامپها تلویزیون روشن نمیشود که نیازمند بررسی و تعمیر توسط افراد متخصص در این زمینه میباشد.

علت روشن نشدن تلویزیون چیست ؟
از جمله ایراداتی که در برخی مدلهای تلویزیون پیش خواهد آمد بدین صورت است که تلویزیون خاموش شده و حتی چراغ پاور آن هم روشن نمیشود ، و در برخی دیگر چراغ پاور روشن است و چشمک می زند . تعمیر این قبیل مشکلات تنها می بایست توسط کارشناسان و مراکز مجاز تعمیر صورت گیرد.
خرابی مینبرد
مین برد وظیفه کنترل و مدیریت تمامی بخشهای تلویزیون را برعهده دارد. بنابراین تمامی دستورهایی که ما به عنوان کاربر به تلویزیون میدهیم، از طریق مین برد به اجزای تلویزیون منتقل شده و درخواست ما اجرا میشود . بر روی مین برد تلویزیون قطعات و اجزای بسیار مهمی شامل : CPU یا پردازنده اصلی، بخشهای تیونر ( گیرندههای دیجیتال یا آنالوگ ) و انواع ورودی و خروجیها قرار میگیرند.
خرابی برد پاور
برد پاور وظیفه تامین برق تلویزیون را برعهده دارد. بنابراین روشن شدن تلویزیون بر عهده برد پاور است. درواقع برد پاور پس از دریافت برق 220 ولت، ولتاژ آن را که از نوع AC است به ولتاژ DC تبدیل میکند. درنهایت ولتاژ DC را به مین برد تلویزیون میفرستد تا مین برد با انتقال ولتاژ به سایر اجزای تلویزیون ، موجب روشن شدن تلویزیون شود. بنابراین میتوانیم احتمال دهیم که یکی از دلایل مشکل روشن نشدن تلویزیون ، " خرابی برد پاور تلویزیون " است.
تعمیر این قبیل مشکلات تنها میبایست توسط کارشناسان و مراکز مجاز تعمیر صورت گیرد. چون کوچکترین خطایی در امر تعمیر میتواند باعث از کارافتادگی کامل دستگاه شود همچنین شکستگی پنل از این قبیل موارد میباشد

چند تست ساده جهت اطمینان از نوع مشکل
پیشنهاد میکنیم تا آخر مطلب تستها را انجام دهید ، شاید با بررسی چند تست ساده مشکل حل شود و نیازی به تعمیر و پرداخت هزینه نباشد.
توجه داشته باشید ، اگر تلویزیون شما خاموش و روشن میشود به مطلب عوامل ریاستارت شدن تلویزیون مراجعه نمائید ؛ در غیر اینصورت ادامه مطلب را مطالعه کنید.
بررسی جزئی تعداد چشمک چراغ پاور
در صورتی که تلویزیون شما دارای سیستم هوشمند و عیبیابی خودکار باشد ، قبل از مطالعه موارد زیر به بخش عیبیابی هوشمند مراجعه کنید.

1 بررسی کابل و دکمه تلویزیون
- اتصالات کابل پشت تلویزیون را بررسی کنید. گاهی اوقات علت روشن نشدن در تلویزیون الایدی میتواند به واسطهی خرابی کابل به وجود آمده باشد. ابتدا تلویزیون خود را از برق بکشید و از نزدیک به سیم برق نگاه کنید که دچار آسیب دیدگی یا ساییدگی شده یا خیر.
- همچنین کنترل و دکمههای تلویزیون را بررسی کنید که گیر نکرده باشند . زیرا ممکن است بر اثر ریختن مواد غذایی چسبناک و یا گرفتن چربی و گرد و خاک دکمه گیر کرده و باعث تکرار دستور پیاپی به مین برد گردد . اگر مشکلی حل نشد، به مورد بعدی بروید.

2 نوسان برق و کاهش ولتاژ
- در برخی موارد کاهش ولتاژ تلویزیون یا به اصطلاح نوسانات برق ، باعث بروز این مشکل میشود . کابل تلویزیون را مستقیم به پریز برق متصل کنید و از رابط یا محافظ استفاده نکنید.
- مشکل حل شد؟ اگر نه از تکنسین برق جهت تست ولتاژ برق کمک بگیرید یا با تستر ولتاژ میزان ولتاژ دریافتی محل را بررسی نمایید.
- اگر مشکل از برق نبود ادامه مطلب را مطالعه کنید.

3 مشکل نرمافزار تلویزیون
- به هیچ عنوان تلویزیون را آپدیت نکنید، بخصوص تلویزیون با برندهای داخلی. قبل از بروزرسانی حتما از وجود آپدیت جدید تلویزیون با تعمیرکار مجاز تلویزیون خود اطمینان حاصل کنید
- بعد از گرفتن تائید از تعمیرکار ، تلویزیون را بروزرسانی کنید. مشکل حل شد؟ اگر نه ادامه مطلب را مطالعه کنید.
- همچنین میتوانید این مرحله را در آخر انجام دهید و فعلا از انجام آن صرف نظر کنید.
آیا میدانید؟ بیشتر تعمیرکاران البرز ، تعمیرات خود را با دستگاه های پیشرفته کرج سرویس تعمیر می کنند !!

4 سیستم هوشمند تلویزیون و عیبیابی خودکار
چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون سونی و آیوا
در صورت خاموش شدن تلویزیون سونی و همچنین پاناسونیک ، شارپ ، آیوا و چند برند معتبر دیگر بدلیل خرابی بکلایت یا پنل یا قطعات ، سنسوری وجود دارد که در مواقع مشکل و عدم عملکرد صحیح قطعات ، دکمه پاور تلویزیون شروع به چشمک زدن میکند. در حقیقت تلویزیون بعد از یکبار رخ دادن مشکل دیگر روشن نمیشود یا به هنگام روشن نمودن آن تنها چراغ پاور چشمک میزند.
ابتدا دکمه منو را روی کنترل فشار دهید و چک کنید تصویر منو (menu) بطور واضح ظاهر میگردد یا خیر؟ در مرحله بعد بررسی کنید آیا دستگاه در ورودی دیگر نیز به همین صورت است ؟
در غیر اینصورت تعداد چشمک یا علامت مورس تلویزیون را بشمارید :
- 2 بار چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون شارپ میتواند مربوط به خرابی منبع تغذیه، نمایشگر باشد و با تعمیر جزئی قابل برطرفشدن است.
- 3 بار چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون پاناسونیک میتواند مربوط به خرابی منبع تغذیه، نمایشگر و یا کابل های فلت باشد و با تعمیر جزئی قابل برطرفشدن است.
- 3 بار چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون سونی میتواند مربوط به مین برد باشد.
- 4 بار چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون هایسنس یا 5 بار میتواند مربوط به مین برد باشد.
- 5 بار چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون میتواند مربوط به پنل یا برد تیکان باشد.
- 6 یا 7 مرتبه چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون شارپ نشان از خرابی در مین برد است.
- 8 بار چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون سونی نشان از خرابی در مینبرد یا اچ دی ام آی است.
- 10 بار چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون سونی نشان از قطع بودن یکی از اتصالات است.
- 13 بار چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون پاناسونیک نشان از خرابی مین برد ( بیشتر خرابی CPU ) است.
با توجه به تعداد چشمک و در میان گذاشتن با تعمیرگاه مجاز برند تلویزیون خود ، جهت رفع مشکل اقدام نمایید. همچنین مطلب چشمک زدن چراغ پاور نیز بسیار مفید میباشد و لیستی از چشمکهای تلویزیون در این مطلب آمده است.

روشن نشدن تلویزیون ( ال جی ، سامسونگ ، ایکس ویژن ، اسنوا ، دوو ، مارشال و تی سی ال )
به جز توضیحات فوق در خصوص تلویزیون سونی ، دیگر موارد مختص خرابی در این سری از تلویزیونهاست ؛ روشن نشدن در تلویزیون ال جی ، تی سی ال ، سامسونگ ، مارشال ، دوو ، ایکس ویژن و اسنوا کاملا یکسان هستند ، اگر مشکل مینبرد باشد ، مین بردهای هر برند و مدلهای آن با هم متفاوت است .
درصورتی که تمام موارد ذکر شده در مطلب فوق را بررسی کردید اما کماکان ایراد رفع نشده بود ، مشکل به وجود آمده در مین برد میتواند دلیل بروز این حالت در تلویزیون باشد بدین صورت که با خرابی یا وجود مشکل در آن ، تلویزیون روشن نمیشود.
در برندهای ذیل هم موضوع روشن نشدن تلویزیون صادق است :
پارس ، شهاب ، هیتاچی ، جیپلاس، هیوندای ، پانورامیک ، ایوولی ، تی سی ال ، ام جی اس ، آر تی سی ، اچ سی ال ، توشیبا ، فیلیپس ، بوش ، صنام ، امپریال ، آوکس ، هاردستون ، مجیک ، زلموند ، دنای ، سونیا ، سوپرا ، سی یرا ، اکسون ، اکسنت ، وستل ، لایف ، بنکیو ، بِلست ، بُست ، بنس ، بِست الکتریک ، سینگل ، سام ، یونیوا ، جنرال ، جنرال گلد ، جنرال اینترنشنال ، الیو ، جی وی سی ، پایونیر و شیائومی .
تعمیرات کرج با بهرهمندی از قطعات اورجینال و اصلی و همچنین بررسی سلامت قطعه استوک از پدیدآمدن مشکلات بعد از تعمیر جلوگیری خواهد نمود.

هزینه تعمیر مینبرد تلویزیون
چطور متوجه شویم که مینبرد تلویزیون ما در زمان استفاده از خدمات تعمیر تلویزیون نیاز به تعمیر دارد یا تعویض؟ معمولا همه چیز بسته به کارشناسی دارد که در زمان کارشناسی تلویزیون شما به شما مشاوره میدهد ! به هردلیل این امکان وجود دارد که تعمیر مینبرد تلویزیون، مشکل شما را برطرف کند اما هزینه تعمیر و تعویض در مرکز تعمیرات کرج یکی است ، پس چه بهتر که تعویض گردد .
هزینه تعمیر مین برد تلویزیون بستگی به مدل تلویزیون و نوع برد تلویزیون دارد . اما حدودا از 2.000.000 تومان الی 12.000.000 تومان بسته به نوع و آپشن متغییر است.
تلویزیون بعد از چند ساعت خاموش میشود
گاهی هنگام مشاهده ممکن است با این صحنه مواجه شده باشید که بدون دخالت دست و استفاده از ریموت کنترل، تلویزیون به صورت خودکار بعد از چند ساعت خاموش شود . ابتدا میتوانید از طریق منوی تنظیمات گزینه تایمر خواب را بررسی نموده که احیانا آن فعال نباشد، چون فعال بودن آن گزینه بدین معناست که تلویزیون در زمان مشخصی خاموش شود.
در صورت غیرفعال بودن زمان بندی در تنظیمات ، خاموش شدن خودکار تلویزیون میتواند ناشی از خرابی در دو قطعه برد پاور و مین برد تلویزیون باشد.
خاموش شدن ناگهانی تلویزیون
علت خاموش شدن ناگهانی تلویزیون بسیار رایج است ، تلویزیون به صورت ناگهانی خاموش شده و مجدداً از آرم تلویزیون شروع به کار میکند یا در برخی مواقع دیگر روشن نمیشود . خرابی قطعه ic برد پاور از جمله دلایل مهمی است که میتواند باعث قطع جریان برق تلویزیون و در نتیجه خاموشی نمایشگر شود. علت خاموش شدن ناگهانی تلویزیون میتواند ناشی از خرابی یکی از قطعات بکلایت ، برد پاور یا مین برد تلویزیون باشد.

استفاده از قطعات اورجینال برای تعمیر انواع تلویزیون
یکی از مهمترین مواردی که حتما باید در نظر داشته باشید ، استفاده از قطعات اصل است . در صورتی قطعات غیر اصل و یا تقلبی برای تعمیر تلویزیون استفاده شود ؛ نه تنها ایراد رفع نخواهد شد ، بلکه ممکن است به سایر اجزا نیز صدمه وارد شود .
لذا در این خصوص اهمال نکنید و مراکز تعمیر تلویزیون مجاز را در تامین قطعات اصل انتخاب کنید تا تعمیرکار در صورتی که تلوزیون نیاز به تعویض قطعه داشته باشد ، بتواند از قطعات اصل با گارانتی معتبر استفاده کند . همچنین نمایندگی تعمیر تلویزیون کرج سرویس تنها قطعات اصلی را به تعمیرکاران خود ارائه می دهد .

گارانتی کتبی معتبر قطعات تعویضی یا تعمیری
تمامی قطعات تعویض یا تعمیر شده توسط نمایندگی تعمیرات کرج ، دارای گارانتی کتبی 6 ماه الی یکساله و در برخی برندها 18 ماهه است .
" ضمانت کتبی " شامل تعمیر یا تعویض قطعات بوده و بصورت رایگان صورت می گیرد .
یکی از مهمترین مسائلی که تعمیرات کرج به طور ویژه به آن اهمیت داده است، ارائه فاکتوری مبنی بر تعمیر انجام گرفته میباشد که در آن تمام مراحل تعمیر صورت گرفته، هزینه پرداخت شده و مدت اعتبار آن قید شده است.
تمام خدمات صورت گرفته توسط این مجموعه دارای حداقل ۶ ماه ضمانت میباشد و در صورتی که در طول این مدت کاربر با ایرادی در تلویزیون خود مواجه شود از طریق ارائه این برگه گارانتی می تواند بدون پرداخت هیچ گونه هزینهای از خدمات این مجموعه استفاده نمایند. ارائه برگه گارانتی تنها بابت رضایت خاطر کاربرانی میباشد که از خدمات این مجموعه بهرهمند شدهاند.
در صورتی که برای اولین بار جهت تعمیر و تعویض با این مرکز تماس گرفته باشید ، خدمات ارائه شده بدون هزینه ایاب و ذهاب است . بعد از تعمیر یا تعویض قطعه ، اگر تلویزیون مجددا خراب شود ، شامل گارانتی مرکز تعمیرات کرج بوده و هزینه تعمیر مجدد گرفته نمیشود و تنها در بعضی مواقع که به ندرت پیش می آید هزینه ایاب و ذهاب دریافت میگردد .